• Laagste prijzen
  • Spoed levering mogelijk
  • Direct telefonisch advies

 

Aanleverspecificaties

 

Bestandsformaten

(bij ontwerpfouten is de klant verantwoordelijk voor de eventuele kosten van een herdruk)
Bij voorkeur verwerken we uw bestanden als pdf (1.4 of hoger);

– Geen overdruk
– Formaten (ware formaat of op schaal)
– Fonts omzetten naar outlines of volledig invoegen
– Nettoformaat in de trimbox
– Overlap in de bleedbox
– PMS kleuren omzetten naar CMYK
– Transparantie dienen afgevlakt te worden

Resolutie

De benodigde resolutie van foto’s of artwork is afhankelijk van de toepassing en het soort beeld;
Buiten toepassingen; 70 tot 100 DPI
Binnen toepassingen; 100 tot 150 DPI
Houd er rekening mee dat deze waarde geldt voor het eindformaat. Bij een bestand dat bijvoorbeeld op 10% opgemaakt is, zouden de bovenstaande waardes vermenigvuldigd moeten worden met 10.

Doorlopende beelden

Vermeldt duidelijk in de bestelling dat deze doorlopende beelden bevat.
Indien dit niet vermeldt wordt, bestaat de kans dat de beelden niet doorlopen.

Kleurgebruik

U kunt aanleveren in zowel CMYK (Europe ISO Coated FOGRA39) als RGB (Adobe RGB 1998). Al onze printers werken volgens het CMYK principe. Dit betekent dat ook PMS kleuren opgebouwd worden met deze kleuren en zo goed als mogelijk benaderd worden. Hou er hierbij rekening mee dat sommige kleuren moeilijker te benaderen zijn met CMYK.
Het is niet aan te raden transparanties of overdruk te gebruiken om onverwachte en ongewenste effecten te voorkomen.

Zwart

Zwart wordt opgebouwd uit CMYK. Om een diepe kleur zwart te krijgen raden wij aan deze aan te leveren met CMYK waardes 60/60/60/100. Houdt u er rekening mee dat als u een opgebouwd zwart aanlevert wij deze CMYK waardes intact laten.

Kleurverloop

Kleurverlopen worden in de file opgebouwd uit maximaal 256 tinten. Bij langgerekte verlopen zal dit leiden tot streepvorming in de print. Dit is geen fout van de printer, maar de opbouw van het verloop. Bij sommige kleuren kan dit effect meer opvallen dan bij andere kleuren. De beste resultaten worden behaald door het verloop aan te leveren in vectoren.

Kleurreferentie

Als kleurproef kan alleen een Matchprint of Irisproof gebruikt worden. In alle andere gevallen kunnen kleuren afwijken door bijvoorbeeld uw lokale kleurinstellingen. Wij doen ons best om de aangeleverde referentie zo goed mogelijk te benaderen, echter kunnen de kleuren altijd iets afwijken door de mogelijkheden en/of limieten binnen de kleurruimtes.

Maatvoering

Wij werken standaard met breedte X hoogte in centimeters. Het door u bestelde formaat in de order zal uitgeleverd worden. Bestanden die niet overeenkomen met het gevraagde formaat, maar wel in de goede verhoudingen of met een kleine afwijking zijn aangeleverd worden automatisch door ons tot het juiste formaat geschaald. Is dit niet de bedoeling dient u dit apart te vermelden. Bij maatafwijkingen groter dan ongeveer 2% wordt de order “onhold” gezet en zullen we u vragen hoe te handelen.

Houd er rekening mee dat onze materialen een bepaalde maximale printbreedte hebben. Standaard worden uw files opgedeeld wanneer deze groter zijn dan de maximale printbreedte van het gekozen materiaal. Mocht dit niet de bedoeling zijn geef dit dan bij het plaatsen van de order aan.

 

Cutcontour maken

Een alles verhelderende uitleg over een cutcontour, ofwel een snijlijn. Wat is het en hoe maak je deze?

Vind er alles over op onderstaand link.
https://displaygigant.nl/hoe-maak-ik-een-cutcontour/