• Laagste prijzen
 • Spoed levering mogelijk
 • Direct telefonisch advies

Laat je spandoek bedrukken door DisplayGigant

Een spandoek bedrukken is een stijlvol en effectief medium om uw boodschap te delen met de wereld. In de wereld van buitenreclame waar een visuele presentatie van cruciaal belang is, biedt het outdoor textielframe een unieke combinatie van elegantie en functionaliteit. Niet alleen is het frame ideaal voor de presentatie van advertenties, maar het is ook bijzonder weerbestendig, waardoor deze betrouwbaar is voor al uw buitenevenementen en -campagnes. 

Op zoek naar een krachtige manier om je boodschap te laten schitteren? Laat een spandoek bedrukken door DispayGigant en trek de aandacht van jouw potentiële doelgroep! Of je nu een bedrijf wilt promoten, een evenement organiseert of een speciale boodschap wilt delen. Een op maat gemaakte spandoek is dé manier om je stem te laten horen en indruk te maken. Daarnaast biedt DisplayGigant nog vele andere vormen van textiel bedrukken, bijvoorbeeld voor gevelreclamesteigerdoeken en beurswanden. Bekijk meteen de mogelijkheden op onze website en laat je creativiteit de vrije loop!

 

 

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.

Contact opnemen

De voordelen van een spandoek laten drukken

Een spandoek laten bedrukken is een slimme investering als je zoekt naar een effectieve wijze om je boodschap te verspreiden. We zetten een aantal belangrijke pluspunten van het drukken van een spandoek op een rij: 

 

Opvallend spandoek met directe visuele impact

Zodra je een spandoek ophangt, trekt dit meteen de aandacht van voorbijgangers. Of het spandoek naast de weg is geplaatst, bij een evenement wordt gebruikt of aan de gevel hangt. Zowel voetgangers als automobilisten nemen een moment om naar een goed ontworpen spandoek te kijken. 

Krachtig en effectief marketinginstrument

Het spandoek biedt een enorm oppervlak waarop je het bedrijfslogo, een slogan of bepaalde producten en diensten kunt presenteren. Hiermee vergroot je de naamsbekendheid van je organisatie en trek je nieuwe potentiële klanten. 

De veelzijdigheid van spandoeken

Spandoeken kun je voor allerlei toepassingen gebruiken. Zo hang je een spandoek op in een winkelstraat, kleed je met het textiel een beursstand aan of verfraai je een hek bij een bouwplaats. De flexibiliteit van het doek zorgt ervoor dat je het meerdere keren kunt gebruiken. 

Vertel je boodschap zelfs op grote afstand

Het grote formaat van een spandoek maakt dat je de boodschap van je bedrijf goed zichtbaar kunt maken. Zelfs als mensen ver weg staan, herkennen ze direct jouw merk. Hierdoor vergroot je het bereik van jouw onderneming. 

Betaalbare vorm van marketing

In vergelijking met andere soorten reclame is het bedrukken van een spandoek kosteneffectief. De voordelige kosten voor het spandoek en het feit dat je het textiel meerdere keren kunt hergebruiken, maken een spandoek bedrukken een waardevolle investering. 

Eenvoudig en snel gemonteerd

Spandoeken hang je eenvoudig en snel op bij iedere locatie. Hierdoor kun je snel inspelen op een bepaalde winactie, een specifiek evenement of een marketingcampagne. 

Duurzaam materiaal dat weerbestendig is

De spandoeken van DisplayGigant zijn gemaakt van duurzame materialen die tegen een stootje kunnen. Zo is het textiel bestand tegen verschillende weersinvloeden, zoals regen, wind en zonlicht. Dit maakt dat de spandoeken er langdurig mooi uit blijven zien, ook bij langdurige toepassing in de buitenlucht. 

Volledige creatieve vrijheid bij een spandoek bedrukken

Bij DisplayGigant heb je de mogelijkheid om een uniek ontwerp neer te zetten. Je bepaalt zelf wat de afmetingen van het spandoek zijn, welke kleuren hierbij passen en welke materiaalsoort geschikt is. Zo heb je de creatieve vrijheid om een spandoek te maken dat volledig past bij jouw merk of boodschap. 

Zeven verschillende materiaalsoorten voor een spandoek bedrukken

Wanneer je een spandoek laat bedrukken door DisplayGigant, heb je de keuze uit zeven verschillende basismaterialen. Zo laat je een spandoek drukken van: 

 • Banner 510
 • Banner 610
 • Meshdoek
 • ProPES Outdoor
 • ProPES FR 
 • Budget Banner 
 • Zwart-wit Banner
 • Soundmesh

Banner 510

Wie vaker met spandoeken of banners in aanraking is gekomen heeft vast van dit materiaal gehoord: Banner 510. Dit textiel van 510 gr/m2 is het meest geliefd onder de spandoeken vanwege de vele gunstige eigenschappen. Zo is Banner 510 waterafstotend en voorzien van een B1-certificaat voor de brandveiligheid. Dit maakt het bedrukte spandoek zowel geschikt voor binnens- als buitenshuis. Het doek van PVC is ijzersterk en zorgt voor haarfijne prints op zowel een klein als groot oppervlak. Een andere reden waarom Banner 510 populair is, heeft te maken met de verscheidene opties voor de afwerking. Zo verzorgen wij schoonsnijden, een tunnel, zomen, ringen, een pees of zelfs klittenband. Banner 510 wordt naast spandoeken onder meer gebruikt voor bouwhekdoeken, spandoekframes en banners. 

Banner 610

Zoek je een spandoek met dezelfde eigenschappen als Banner 510, maar dan om dubbelzijdig te printen? In dat geval is Banner 610 een goed alternatief. Dit PVC-doek heeft een zwaardere kwaliteit van 610 gr/m2 en beschikt over een zwarte kernlaag. Deze laag voorkomt dat prints doorschijnen. Net als Banner 510 is het materiaal waterafstotend en voorzien van een B1-certificaat. 

Meshdoek

Meshdoek is gemaakt van 270 gr/m2 PVC, waardoor het materiaal zeer licht van gewicht is. Bovendien heeft de geperforeerde vinylsoort een matte, open textuur. Het materiaal is dankzij de gaatjes enigszins winddoorlatend, waardoor je een spandoek met een groot formaat zonder problemen kan ophangen. Vaak wordt dit type spandoek dan ook toegepast aan gevels of steigers. 

ProPES Outdoor

Zoek je een duurzaam spandoek wat recyclebaar is? Met de ProPES Outdoor bestel je een lichtgewicht polyester spandoek wat met eco inkt op waterbasis wordt bedrukt. Het polyester materiaal wordt bovendien voorzien van duurzame kunststof ringen. Het polyester krijgt bovendien geen PVC-coating, waardoor het materiaal een PVC-vrij alternatief is voor gebruik in de buitenlucht. ProPES Outdoor is eenvoudig op te vouwen, zodat je het moeiteloos meeneemt naar verschillende evenementen. ProPES beschikt bovendien over de hoogste kleurintensiteit die beschikbaar is. De prints zijn op dit doek dan ook enorm helder. Dit komt doordat het licht door het materiaal geabsorbeerd wordt, waardoor een matte uitstraling ontstaat. Verder is zomen niet nodig, omdat het materiaal niet rafelt. 

ProPES FR

ProPES FR is net als ProPES Outdoor gemaakt van 225 g/m2 polyester en bedrukt met milieuvriendelijke inkt. Het grote verschil met de Outdoor variant is dat de ProPES FR, oftewel ProPES Fire Resistant, brandvertragende eigenschappen heeft. De B1-brandcertificering maakt dat de ProPES FR wél binnen en buiten gebruikt kan worden. Dit in tegenstelling tot de ProPES Outdoor, die alleen buiten toegepast kan worden. 

Budget Banner

Zoek je een voordelig spandoek waarbij de prijs van groter belang is dan de kwaliteit van het materiaal? Wij bieden een speciaal budget PVC spandoek aan dat ideaal is voor binnen of voor een korte termijn in de buitenlucht. Het perfecte spandoek voor een evenement of om een bepaalde actie te promoten. 

Zwart-wit banner

De zwart-wit banner is gemaakt van een sterk en waterafstotend PVC doek dat vergelijkbaar is met de Banner 510. Het grote verschil met dat type spandoek, is dat de zwart-wit banner over een zwarte, matte finish aan de achterkant beschikt. Deze extra laag maakt dat zonlicht of kunstlicht niet door het materiaal heen schijnt, zodat de print aan de voorkant goed zichtbaar blijft. Ook constructies aan de achterzijde zijn dankzij deze block out-functie niet te zien. Doordat het materiaal zowel waterafstotend is als over brandvertragende eigenschappen beschikt, kun je de zwart-wit banner zowel binnen als buiten toepassen. 

Soundmesh

Soundmesh is een PVC doek van 180 gr/m2 met een matte, zeer open structuur. Het materiaal is geperforeerd, waardoor het speciaal is ontwikkeld om lucht- en geluid door te laten. Het materiaal is daarom ideaal om bijvoorbeeld opvallende geluidsinstallaties af te dekken bij een evenement. Je plaatst de soundmesh eenvoudig over de speakers, zonder dat de geluidskwaliteit vermindert. De grotere perforaties zorgen er bovendien voor dat het materiaal uitstekend wind doorlaat, zodat het geschikt is voor buiten. Verder beschikt het spandoek over de B1-brandcertificering, waardoor je het ook binnen kunt toepassen. Wij adviseren bij Soundmesh om voor extra contrast te zorgen bij het ontwerp, aangezien prints over het algemeen iets fletser ogen vanwege de gaatjestextuur. 

De afwerking bij het spandoek bedrukken

Wanneer je een spandoek laat bedrukken, heb je de mogelijkheid uit verschillende soorten afwerkingen van de zijkanten. Zo heb je de keuze uit schoonsnijden, contoursnijden, zomen, ringen, ronde pees, een tunnel en klittenband. Ook maak je een selectie tussen voor alle zijden gelijk of per zijde verschillend. 

Schoonsnijden bij het spandoek bedrukken

Bij schoonsnijden wordt het spandoek afgesneden tot het gewenste formaat. Bij het spandoek bedrukken maken we altijd gebruik van een oppervlak dat wat groter is dan het uiteindelijke formaat. Vervolgens snijden we het spandoek rechthoekig of vierkant af. 

Contoursnijden bij het bedrukte spandoek

Waar bij schoonsnijden het bedrukte spandoek in een rechte lijn wordt afgesneden, verloopt dit bij contoursnijden in de gewenste vorm van cutcontour(en) in het bestand. Het gaat hierbij in feite om elke andere vorm dan een rechthoek of een vierkant.

Zomen van het spandoek

Na het spandoek drukken zorgen we dat iedere zijde wordt omgezoomd. Hierbij maken we het spandoek iets groter. Vervolgens vouwen we het overschot dubbel en zomen we het materiaal vast. De randen zijn hierdoor steviger en dikker, wat uitstekend van pas komt bij het ophangen van het spandoek. De zoom is hierbij vier centimeter breed en wordt met hitte gelast. 

Ringen op het bedrukte spandoek

Laat je bij het spandoek bedrukken ringen plaatsen in de stof? In dat geval worden eerst de randen omgezoomd voor extra stevigheid. Daarna bevestigen we ringen in het materiaal, zodat het spandoek bijvoorbeeld kan worden opgehangen aan een hek of in een textielframe. Zorg er hierbij voor dat je in het ontwerp geen belangrijke informatie in de hoek of bij de randen plaatst. Je wilt immers niet dat hier eventueel ringen doorheen komen. De onderlinge afstand van de ringen bepaal je zelf. Zo plaatsen wij ringen in iedere hoek of bijvoorbeeld om de 20, 30 of 50 centimeter. 

Spandoek bedrukken en een ronde pees aanbrengen

Bij het plaatsen van een ronde pees op het spandoek, werken we het ontwerp af met een ronde siliconenpees van 7 millimeter. Deze pees maakt het eenvoudig om het doek in een frame te bevestigen. 

Een tunnel aanbrengen bij een bedrukt spandoek

In plaats van een zoom bij een bedrukt spandoek, kun je ook kiezen voor een tunnel of open zoom om het doek af te werken. De tunnels bevinden zich hierbij aan weerszijden van het materiaal. Dit kan dus aan de boven- en onderkant zijn, of juist aan de linker- en rechterkant. De maat van de tunnel mag je volledig zelf bepalen. 

Klittenband toepassen bij een geprint spandoek

Wij stikken klittenband op het doek ter bevestiging. Je bepaalt hierbij zelf op welke plek het klittenband wordt vastgemaakt. Daarnaast geef je aan of de klittenband aan de voor- of achterkant gemonteerd moet worden. Verder heb je de keuze uit wit en zwart klittenband. 

Afwerkingen per materiaalsoort

Per type basismateriaal zijn verschillende afwerkingen mogelijk. We zetten de opties per materiaalsoort op een rij: 

 • Banner 510: Schoonsnijden, contoursnijden, zomen, ringen, ronde pees, tunnel en klittenband
 • Banner 610: Schoonsnijden, contoursnijden, ringen, ronde pees, tunnel en klittenband. Bij het gebruik van een tunnel dienen de teksten en logo’s ten minste twee centimeter vanaf de tunnel te staan. 
 • Meshdoek: Schoonsnijden, contoursnijden, zomen, ringen, ronde pees en klittenband
 • ProPES Outdoor: Schoonsnijden, contoursnijden, zomen, ringen, ronde pees en tunnel
 • ProPES FR: Schoonsnijden, contoursnijden, zomen, ringen, ronde pees en tunnel
 • Budget Banner: Schoonsnijden, ringen
 • Zwart-wit Banner: Schoonsnijden, contoursnijden, ringen
 • Soundmesh: Schoonsnijden, zomen, ringen

DisplayGigant levert bedrukte spandoeken van kwaliteit

Wanneer je een spandoek laat drukken door DisplayGigant, kies je voor kwaliteit. Wij denken met je mee om jouw wensen te realiseren. Je hebt de mogelijkheid om een spandoek volledig in jouw eigen afmetingen af te drukken. Van een gigantisch doek als achtergrond van een beursstand tot een smal spandoek dat uitstekend boven een winkelpand past. Voor iedere gelegenheid weten wij het juiste spandoek neer te zetten. Daarnaast zijn onze spandoeken vervaardigd van hoogwaardige materialen, waardoor je meerdere malen het doek kunt gebruiken. De meeste spandoeken zijn daarbij geschikt voor buitengebruik, waarbij ze bestand zijn tegen de verschillende weertypen. Doordat de spandoeken van hoge kwaliteit zijn, geef je jouw bedrijf een professioneel imago. Het textiel gaat bijvoorbeeld niet rafelen en behoudt zijn kleuren zonder te vervagen. Zo zien potentiële klanten dat je de zaken goed op orde hebt, wat een wervend effect heeft. Met maar liefst zeven basismaterialen voor ieder budget is er altijd een spandoek bij DisplayGigant dat bij jouw wensen past. 

Een spandoek laten bedrukken: de volgende werkdag geleverd!

Heb je een bedrukt spandoek op korte termijn nodig? Geen nood, aangezien DisplayGigant de op maat gemaakte doeken doorgaans de volgende werkdag levert. Als jij je bestelling op een werkdag voor 16:00 uur plaatst, staat de bezorger de volgende dag met jouw bestelling op het gewenste adres. Heb je met spoed een bedrukt spandoek nodig? Neem dan gerust contact met ons op via de website.

Bestel meteen een bedrukt spandoek bij DisplayGigant

Laat jij jouw bedrijf stralen met een nieuw spandoek? Bestel dan direct je favoriete textiel via de website van DisplayGigant. Met het eenvoudige stappenplan heb je met een paar klikken het spandoek samengesteld. Vervolgens gaan wij voor jou aan de slag om het spandoek te drukken. Binnen een paar dagen ontvang je het doek op het bezorgadres!

Een folder op maat samenstellen?

Voorbeeld folders

Vragen? Onze klantenservice staat voor u klaar!

Neem contact op